Audio Manager delay

Get involved with the constant growth of new versions of DRS 2006 radio automation now in development. Learn how to become a BETA tester and sample some of the most amazing software breakthroughs in broadcast automation found only in DRS 2006.

Audio Manager delay

Postby JUUL » Sat Dec 02, 2006 10:16 pm

Hello there,

I have just purchased the standard package og DRS2006, and have some issues with the audio manager (both ver. 2 and the bta ver. 3).

All playback functions are delayed, so if i press play it takes a while before it actually starts to play and also when stopping. That makes it quite difficualt to set all the cue, intro times etc. on the songs.

I have tried with my onboard sound card, and with a PCI soundcard Audiotrak Maya MKII but have same issues with both cards.

My computer is a Pentium D 3 GHZ with 1 GB DDR2 memory, so i guess my hardware specs. should be allright.

Anyone who have any tips or tricks to fix this :)
JUUL
New Broadcaster
New Broadcaster
 
Posts: 8
Joined: Mon Dec 13, 2004 10:19 pm

Postby Adriaan » Sun Dec 03, 2006 10:24 pm

Mostly this is caused by the use of the Broadcast Processor. Disable the Broadcast Processor (V3 Beta: in the Administration Kit) or better: completely remove the Broadcast Processor.

Try again. Big chance the delay has gone.

Let us know.
Adriaan
 

RE

Postby JUUL » Mon Dec 04, 2006 7:07 pm

Thanks Adriaan,

After diasbling as you described, it works much better in the audio manager .

Regards
JUUL
JUUL
New Broadcaster
New Broadcaster
 
Posts: 8
Joined: Mon Dec 13, 2004 10:19 pm

Postby Adriaan » Tue Dec 05, 2006 1:32 pm

In addition to all: I am using the Broadcast Processor Standard right from the beginning. No latency and just a little delay, no problem.

It seems the Broadcast Processor works fine on one computer and does not on another. Just try and tweak.
Adriaan
 


Return to DRS 2006 Interactive Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron