Can I use aacPlus and MP3 at same time?

At DRS 2006 we also offer high quality streaming at the lowest prices. We also guide you through step by step while setting up your own internet radio station. After debuting your broadcast on the World Wide Web, join us here to talk about streaming.

Can I use aacPlus and MP3 at same time?

Postby alex smith » Wed May 11, 2005 8:37 pm

I want to run two streams:
One is 32 kbps aacPlus using Oban processor
Two is 24 kbps standard Mp3

Both should come from the output of DRS2006 Std running on a single computer.

Can I do this? How?

Some listeners will not have the latest updates of Wimamp and other players to hear the aacPlus stream. I'd like to have an option on my web page that lets them hear the standard stream. That stream would also show up on the Shoutcast listings.

I'm hoping this double broadcast is possible?

Alex.
Radio Ecoshock - The Net's First 24/7 Green radio station. Ecoshock.org
alex smith
New Broadcaster
New Broadcaster
 
Posts: 31
Joined: Fri May 06, 2005 10:17 pm
Location: Canada

Postby DRS 2006 - Rendy » Thu May 12, 2005 2:38 pm

Hey Alex,

You'll need to run 2 encoders (OptiCodec and SHOUTcast DSP/DRS 2006 IB) simultaneously and also need 2 ports/servers. Both of your stream will be listed at shoutcast.com
Rendy
DRS 2006 Support Center
DRS 2006 - Rendy
DRS'er
DRS'er
 
Posts: 443
Joined: Thu Apr 17, 2003 4:34 pm
Location: Singapore

Postby John Peterson » Fri Jun 24, 2005 12:02 pm

I am also streaming aac+, and Shoutcast won't show my feed in their directory. I suspect that it is because they are involved with mp3pro, and if you load the Thompson plugin for mp3pro, then you cannot listen to an aac+ feed - they are mutually exclusive. Very disappointing.
John Peterson
New Broadcaster
New Broadcaster
 
Posts: 11
Joined: Mon May 23, 2005 7:26 am


Return to DRS 2006 Radio Streamer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests